Kuluttajavinkkejä verkkokauppaa varten

Verkkokaupassa ilmoitettu hinta on lähtökohtaisesti sitova

Kun olet hyväksynyt tarjouksen ja tilannut tuotteen, sinulla on oikeus saada tuote verkkosivuilla ilmoitetulla hinnalla. Myyjä voi vedota tietojen paikkansa pitämättömyyteen ja vetäytyä kaupasta ainoastaan tietyissä tilanteissa. Jos esimerkiksi kuluttajan olisi pitänyt ymmärtää hinnan olleen selvästi virheellinen, hinta ei sido myyjää. Näin on muun muassa silloin, jos ero ilmoitetun hinnan ja todellisen hinnan välillä on huomattavan suuri tai väärää hintaa voidaan pitää poikkeuksellisen alhaisena yleiseen hintatasoon verrattuna. Jos 600 euron televisiota myydään 60 eurolla, kyseessä on todennäköisesti erehdys. Jos myyjän mukaan hintatieto on ollut muu kuin se, jolla kuluttaja on tehnyt tilauksen, myyjän pitää pystyä esittämään asiasta luotettava näyttö.

Jos tarjoustuote loppuu kesken

Sinulla voi tuotteen loppuessa olla oikeus alennettuun hintaan vielä esim. Black Friday -tarjouksen jälkeenkin. Lain mukaan kuluttajalla on oikeus odottaa, että tuotetta on saatavilla, kun mainos on julkaistu. Jos tarjoustuote loppuu kesken, eikä kappalemäärää ole rajattu mainoksessa, on sinulla oikeus ostaa tarjoustuote tai vastaava alennettuun hintaan, kun tavaroita saapuu lisää. Voit myös vaatia liikkeeltä matkakulujen korvaamista, jos teet turhan reissun kauppaan.

Peruuttamisoikeus- ja toimituskulut

Jos kadut verkko-ostostasi, useimmilla tuotteilla, myös tarjoustuotteilla, on 14 päivän peruuttamisoikeus. Muista perehtyä peruuttamista koskeviin ehtoihin sekä tarkistaa toimituskulut ja mahdolliset palautuksesta tai vaihdosta aiheutuvat kustannukset ennen ostopäätöstä.

Lähde: www.kkv.fi